In 2010 Van Chicago via rondje Florida naar Atlanta

Fort Lauderdale - Cape Canavarel

Vanmorgen komt Tony de Goldwing weer ophalen, jammer dat we hem niet achterop mee kunnen nemen, wil hem wel ruilen tegen onze 2 fietsen .

Hij is mooi op de afgesproken tijd aanwezig, en heeft hem dan ook snel weer opgeladen met zijn handige systeem.

Om 9:30 uur konden we dan ook vertrekken , op naar Cape Canavarel, nooit geweten dat dit ook een stadje is.

We rijden zoveel mogelijk langs de kust, hopelijk is dit beter en mooier dan gisteren in Miami Beach, waar je nergens de zee kon zien.

Nou dat is inderdaad het geval , het is een prachtige route langs de huizen van veel van de rijken der aarde, er zijn ook volop gelegenheden om te stoppen en het strand op te gaan, we komen ook door of langs veel Stateparks.

Ongelooflijk wat een huizen sommige mensen zich kunnen permitteren.

Ook zijn hier veel van die de prachtige woonwijken met een kazerne poort (noem ik het maar) , maar ook heel veel appartement gebouwen , die vaak als 2e woning fungeren denk ik, want veel balkons zijn dichtgeschoven met een soort jaloezieën

Ondanks dat de route bijna 300 km is, verloopt hij erg vlot, we zijn dan ook al om 15:15 uur op de camping, een prachtig gelegen camping pal aan zee, en aan de monding van het kanaal van de haven naar zee, vanwaar de cruiseschepen vertrekken.

Daar kwamen wij eigenlijk pas achter toen wij nog een uurtje aan het strand zijn wezen zwemmen en zonnebaden, toen er plotseling een luide hoorn klonk, en er achter ons een gigantisch cruiseschip voorbij voer.

En dan heb je de camera niet bij je natuurlijk.

Toen Alie met het eten bezig was, ben ik even naar dat kanaal toegelopen om te kijken wat daar te beleven viel, ik ontmoette daar een Duits echtpaar die hier al 5 jaar vakantie houden, aangezien zij als 2 indianen stonden te turen met de hand boven de ogen, vroeg ik hen waarom de indianen zo staan en niet met de hand voor de ogen, flauw he, ondanks dat het Duitsers waren wisten ze mijn vraag juist te beantwoorden.

En als er ijs had gelegen was het nu gebroken geweest, jee wat zwam ik weer zeg.

Zij wezen mij op een groep dolfijnen die door het kanaal aan het zwemmen waren, prachtig hoor

Ook gaf hij mij de tip om naar het haven terrein te gaan, om daar in de sluizen naar nog meer dolfijnen te gaan kijken en ook lamantijnen (ik noemde ze altijd zeekoeien) want die zouden daar zwemmen.

Goed dus wij na het eten op de fiets, jawel , op zoek naar de sluizen, ik had zelfs een plattegrond uit een foldertje van de cruise rederij.

Na 45 minuten te hebben rondgefietst, wie die plattegrond gemaakt heeft , die moeten ze weet niet wat doen, en de weg gevraagd te hebben aan een , natuurlijk dronken kerel, zijn we maar onverrichter zaken teruggefietst naar de camping, was namelijk nog bang dat als het donker werd ik helemaal de weg niet meer zou kunnen terugvinden.

Nou ja we hebben toch weer wat beweging gehad zullen we maar zeggen.

Een mooie dag is weer voorbij, en morgen gaan we naar Kennedy Space Center, ben benieuwd wat dat weer voor moois oplevert.

Oh ja internet is hier niet, toch raar zo dicht bij de bron van al die ontwikkelingen die wij te danken hebben aan de ruimtevaart.

Dus dit verslag zullen jullie alweer pas later lezen