Old Town - Polk City
Vandaag om 6 uur eruit, want we hebben besloten om niet alleen de route naar Orlando te rijden zoals gepland, maar ook vandaag Universal Studio’s te gaan bezoeken.
De afstand is 225 km dus als we om 7:00 uur wegrijden kunnen we rond 10:30 uur bij Universal Studio’s zijn, met als gevolg dat we een dag inlopen op ons schema, dan kunnen we een dag rust inlassen op een mooie camping aan zee, hoewel die gek genoeg moeilijk te vinden zijn hier in het zuiden.
Het gaat allemaal zoals gepland, dus zijn we op tijd in het pretpark, het is maar goed dat we een navigatie systeem hebben, nergens staan namelijk borden of aanwijzingen hoe je naar dit pretpark moet rijden, het is dat Alie op een gegeven moment ziet dat we langs de ingang rijden anders waren we nu nog aan het zoeken geweest misschien.
Maar goed nadat we de Camper geparkeerd hebben tegen betaling van $20,00, is het een eind lopen naar de kassa en de ingang, de drukte valt erg mee vandaag, misschien omdat het maandag is?.
Het lijkt allemaal sterk op de pretparken zoals overal., veel winkeltjes, fastfoodketens, etc. De attracties bestaan uit de thema’s van bekende speelfilms, zoals de Terminator, Shrek, The Simpsons, Man In Black. Jaws, ET, en de diverse rampenfilms.
Uiteindelijk is het veel van hetzelfde, met een karretje door een donker gangen systeem met veel lawaai en vage monsters etc., en 3D bioscoop zalen met schuddende en trillende stoelen, met water en insecten die je in het gezicht krijgt of voelt.
De JAWS attractie die ik gezien had op tv viel heel erg tegen, allemaal erg gemaakt en kitscherig vonden wij, jammer.
De indrukwekkendste attractie vonden wij de Simpsons, daar ga je virtueel door een RollerCoaster, die uit de rails vliegt en over de kop en weet ik wat niet meer, terwijl je eigenlijk niet van je plaats komt, want je zit in een soort vliegsimulator die alleen heftig beweegt, je ervaart het bijna als een echte RollerCoaster.
Helaas was het overal verboden te filmen en fotograferen, geen idee waarom. Ik heb namelijk niets nieuws gezien
Wat ik zelf echt de mooiste attractie vond zijn de Amerikanen zelf die daar rondlopen, ongelooflijk.
Als toetje begint het op het einde van de middag ook nog eens heel hard te regenen en te onweren, daarvoor zijn we niet helmaal naar Florida gereisd.
Rond 17:00 uur zitten we weer in de camper en gaan we op zoek naar een camping, want die had ik nog niet gepland.
Ik heb er een gevonden in Polk City, zo’n 50 km naar het westen, op de route van morgen.
Het regent gigantisch als we op de snelweg rijden, we kunnen niet harder dan 50 km per uur
Als we zo’n 40 km op weg zijn word het droog gelukkig, de camping is mooi gelegen aan een meer, en we hebben vanavond onze eerste Alligators gezien in dit meer, 3 stuks, weliswaar op grote afstand maar toch.
Vanavond heb ik een camping in Statepark Fort DeSoto gereserveerd, was nog precies 1 plekje beschikbaar, dit is blijkbaar erg populair, hier blijven we 2 nachten, volgens het internet is het strand hier uitgeroepen tot het mooiste strand van de hele VS, we zijn benieuwd, dit betekent helaas wel dat we 2 dagen geen internet zullen hebben. Dus voorlopig geen updates meer.