In 2010 Van Chicago via rondje Florida naar Atlanta

Auburn Alabama - Navarre Florida 360 km

Eindelijk we zijn in Florida aangekomen.

We hebben besloten om de 360 km zoveel mogelijk over de snelweg te rijden, want binnendoor is leuk, maar ik had er niet op gerekend dat er zoveel STOP borden en verkeerslichten waren.

In tegenstelling tot het westen van de VS, daar kom je in de hele vakantie misschien 2 keer een verkeerslicht tegen, maar daar rij je dan ook veel in verlaten gebieden.

Alleen de laatste 175 km moeten we binnendoor, omdat er geen snelweg ligt.

Maar dit is nu toevallig weer zo’n binnenweg waar je prima kunt doorrijden.

Omdat we al om 7:00 uur zijn weggereden, zijn we al om 12:30 uur op de plaats van bestemming, onderweg ook nog even bij een Wal-Mart aangeweest en ook nog getankt, want in Florida is de peut veel duurder, scheelt toch zo’n 20 dollarcent de gallon, we blijven op de kleintjes letten natuurlijk.

We staan nu op een prachtige camping pal aan de Golf van Mexico, met een wit bounty zand strand, het zeewater is 27o C, er is echter helemaal niemand in zee, geen idee waarom, dus zijn wij toch maar in het zwembad gaan zwemmen.

We hadden gehoopt de fietsen te kunnen gebruiken, maar gaat niet lukken, de camping ligt langs een onafzienbare 4 baans weg, waar je mag fietsen maar je leven niet zeker bent, daar komt bij waar moet je naar toe fietsen?

Dus vandaag verder heerlijk ontspannen in de zon gelegen, omdat het tijdverschil met Nederland nu gunstig was omdat wij vroeg op de camping waren, konden we ook nog even met Richard bellen via Skype.

Ook met Berrie en Anneke even gebeld die zouden morgen, zaterdag naar Afrika vertrekken voor vakantie, maar die worden getroffen door de vulkaan ellende op IJsland, moeten maar weer afwachten of en wanneer ze nu gaan.

Vandaag ook nog een onbegrijpelijk situatie gezien op de snelweg, wat mij deed denken aan zo’n programma van SBS 6 waar een agent op de vluchtstrook word aangereden bij een aanhouding, welnu we hebben nu gezien dat het waarschijnlijk de schuld van de agenten zelf is dat dit gebeurt,

Ongelooflijk ze houden een auto aan en laten deze op de vluchtstrook bij het begin van de afrit van de snelweg stoppen net buiten de rijstrook, zelf staat hij op de streep, dus wij komen eraan met een gangetje van 100 kmh en moeten die afslag hebben, ik moest werkelijk uitwijken tijdens het uitvoegen om die vent niet te raken, wat een eikel zeg.

Ook zijn de problemen met de FTP site van gisteren weer opgelost (dankzij Fred mijn persoonlijke Microsoft Engineer), dus de foto’s staan weer op de website.

Zo nu eerst aan de wijn, want we hebben niet voor niets een kurkentrekker gekocht.