In 2010 Van Chicago via rondje Florida naar Atlanta

Mammoth Cave National Park - Chatanooga Tennessee - 365km

Vandaag uiteraard weer op tijd op, want we moeten weer ruim 350 km rijden vandaag.

De route gaat alweer helemaal over landelijke binnenwegen, ik heb het vermoeden dat hier normaal weinig toeristen komen, want we rijden werkelijk door het binnenland van Kentuckie en later ook Tennessee.

Het is een erg mooie route, het landschap doet ons erg denken aan de Ardennen en de Eifel waar wij vaak rijden met onze motor, de wegen zijn dan ook een aaneenschakeling van bochten en heuvels, prachtig om met een motor te rijden, maar ook met onze motorhome is het best te doen.

Het hoogste punt van vandaag en waarschijnlijk van deze hele vakantie is 726 meter,

Wat wel enigszins vervelend is, is dat je nergens kunt zien hoe laat het is, want we rijden namelijk over en weer over de tijdgrens van Central time en Eastern time. Daar wordt je echter nooit voor gewaarschuwd.

We doen ook nog even wat boodschappen, want eergisteren wijn gekocht, maar een kurkentrekker hebben we niet, en Alie miste ook een houten lepel, dus meteen maar wat etenswaren voor de volgende dagen ingeslagen.

Hebben we misschien straks behalve een houten lepel ook nog een houten kop van de wijn.

Uiteindelijk komen we rond half vier op de camping aan, maar dan blijkt het al half vijf te zijn, weer vanwege die ongelukkige tijdzone.

Het is een prachtige camping eentje met Europese uitstraling, dat zie je niet vaak hier.

Wat echter opvallend is en waar ze bij de receptie schijnbaar toch trots op zijn, is het twijfelachtige gegeven, dat precies op deze plek honderden mensen om het leven zijn gekomen, tijdens de zgn. Civil War, was dit namelijk een slagveld, waar een slag tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Amerikanen is uitgevochten. the Battle of Chickamauga geheten, die vond plaats in 1863

De laantjes op de camping hebben dan ook allemaal de namen van diverse officieren uit die oorlog, het noordelijke deel van de Union commandanten en het zuidelijke deel van de Confederate generaals, mochten jullie nu denken dat wij historisch zo onderlegd zijn, welnu dan hebben jullie dat goed ☺ Heb ook nog gekeken of ik bloedsporen kon vinden, maar dat was niet het geval.

Het is vandaag ook bloedje warm, ik schat toch zo'n graadje of 28 , dus meteen maar even de dakairco uitgeprobeerd , nou die werkt dus prima, hebben we straks in Florida wel nodig denk ik, jammer alleen dat zo’n ding zo’n enorme herrie produceert.

De internet aansluiting op deze camping is echter kl..tte, want iedere keer loopt hij vast, ik denk omdat de halve camping aan het internetten is via dezelfde lijn, dus ga nog 1 keer proberen dit verslag te uploaden , anders wacht ik wel op een betere verbinding, later op de route.