Indianapolis Indiana - Mammoth Cave National Park - 375 km
Vannacht goed geslapen op het nieuwe bed, prima matrasje overigens dat oppompbare.
Om 7:00 uur eruit en na alle plichtplegingen van de ochtend, om 8:45 uur weggereden voor een rit van zo’n 375 km.
We willen vandaag in Mammoth Cave National Park komen, daar willen we de grotten bezoeken met de naam waar het park ook zijn naam aan ontleend.
We rijden zoals al eerder gezegd helemaal binnendoor over landelijke wegen.
Uiteraard schiet dat niet erg op, alweer veel verkeerslichten bij steden en dorpen en wegwerkzaamheden met van die mannetjes en vrouwtjes die de hele dag in de brandende zon staan om een bord om te draaien, en de nodige STOP borden, en in de States is een STOP bord ook een STOP bord, iedereen stopt daarvoor en niet ongeveer, maar helemaal tot stilstand, doen wij dus ook maar , want wie weet wat er voor straf op staat, voor je het weet zit je 10 jaar in San Quinton, gezien de waarschuwingen op de borden langs de weg. Het is ook verkiezingstijd voor de sheriffs schijnbaar want overal zie je bordjes met slogans om op iemand te stemmen, een mooie vond ik, Vote JIM ADAMS met daaronder JAILER, nou dat zegt genoeg denk ik
Het is een prachtige route, we zien nu toch weer een heel andere kant van de USA, veel minder armoede dan meer naar het westen, het landschap is ook mooi , doet soms een beetje denken aan de achterhoek, alleen wat meer heuvelachtig, tot toch wel tot zo’n 300 meter hoog.
Vandaag ook voor het eerst wezen tanken, en ja hoor ze zuipen nog steeds die 10 cilinder 6,7 liter benzine motoren met 305 pk, verbruik is 1 liter op 3,6 km. Lekker zuinig dus ☺, gelukkig is dit geen verrassing.
Ook hebben we daar meteen maar de lunch genuttigd op een parkeerplaats, want hoe het komt weet ik nergens, maar nergens op de route komen wij een parkeermogelijkheid tegen.
Het laatste stuk moeten we plotseling rechts af een weggetje in, dat is zo smal dat ik twijfel of we er wel in moeten rijden met onze camper, schijnbaar ben ik bij het routeplannen toch teveel met de motor bezig geweest, maar er is geen alternatief wat redelijk is, dus besluiten we er toch maar in te rijden, zolang we geen tegenliggers krijgen gaat het wel goed denk ik.
Uiteindelijk komen we via dat onmogelijke weggetje, wat toch zo’n 32 km lang was, zonder al te veel problemen in het Mammoth Cave park aan.
Na het bezoeken van de grotten, was erg mooi, maar voor ons niet nieuw, want uiteraard hebben we al vaker grotten bezocht, daarna naar de camping in het park gereden, we staan nu midden in de natuur op een zeer eenvoudige camping, zonder stroom en water aansluiting, de reeën staan werkelijk op 10 meter afstand van onze camper.
Overigens moeten we om koffie te zetten met ons koffiezetapparaat van 5 euro, wel stroom hebben dus dan het aggregaat maar opgestart, onbeschoft eigenlijk zo midden in de natuur